Kollégiumok

Kollégiumok

Gödöllői Kollégiumok

A SZIE Gödöllői Kollégiumok csodálatos erdős, parkos, zöld környezetben helyezkednek el. A kollégium 7 épületből áll, mely közel 1700 fő elhelyezését teszi lehetővé. 2 épület (A-B) 2007-ben lett felújítva, 3 épület (D-E-F) pedig 2006-ban épült. A hallgatók a felvételi eljárás lefolytatását követően különböző komfortfokozatú 2, 3 vagy 4 ágyas szobába, illetve 2x2 ágyas, vagy 8x1 ágyas apartmanokba kerülnek elhelyezésre.

A kollégiumok jól felszereltek: konyha, társalgó, mosókonyha, tanulószobák szolgálják a hallgatók igényeit. Több kollégiumi épületben működik büfé, a főépületben meleg büfé is, valamint étterem és egyetemi menza a mindennapos ebédet biztosítja széles választékával.

A-B épület: zuhanyzóval és wc-vel ellátott, felújított 2 és 3 ágyas szobák közös konyhával
C épület: 2 és 3 ágyas szobák, a wc, a fürdő és a konyha a folyosón találhatóak
D épület: 2x1 és 2x2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával E épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával, valamint 8x1 ágyas apartmanok (földszinten 5 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc, konyha, emeleten 3 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc)
F épület: 2 és 4 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával
G épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, a wc és a konyha a folyosón található, valamint 3 ágyas szobák zuhanyzóval, konyhával, a wc a folyosón

A kollégium központi épülete 5 rendezvényteremmel rendelkezik. Ezek kiválóan alkalmasak hallgatói megbeszélések, rendezvények megtartására.

Kollégiumunk tömegközlekedéssel és autóval könnyen megközelíthető. Az autóval érkezőket ingyenes parkoló várja. A kollégium elhelyezkedésének köszönhetően Gödöllő központja és legfőbb látnivalói kényelmesen és gyorsan elérhetők.

Szent Gellért Kollégium - Budapest

A kollégium a XI. kerületben, a Fehérvári út 13. szám alatti ötszintes műemlék jellegű épületben található. Az 57 férőhellyel rendelkező kollégium felújított szobákkal, modern berendezésekkel és eszközökkel várja az egyetem leendő és meglévő hallgatóit. 

A hallgatókat két szinten 10 db 4 ágyas, 4 db 3 ágyas; egy szinten 1 db 3 ágyas, 1 db 2 ágyas szobába helyezzük el.

Minden szobában hallgatóként: ágy, íróasztal, szék, könyvespolc, szekrény áll rendelkezésre. A szobák hűtőszekrénnyel és mosdóval felszereltek.

Korszerű tanulószoba, teakonyhák, mosó- és szárítógépek, szintenként 1-1 db zuhanyzó és mellékhelyiség biztosított.

Somogyi Imre Kollégium - Budapest

A kollégium a XI. kerületben, a Szüret utca 2-18. szám alatt, a Budai Arborétum felett elhelyezkedő épületegyüttes, mely csodálatos környezetben várja a Budai Campus hallgatóit.

Az épület három szintjén 152 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szoba, összesen 310 férőhely áll rendelkezésre.

Minden szobában hallgatónként egy ágyat, egy íróasztalt székkel, két könyvespolcot, valamint egy szekrényt biztosítunk. A szobák mosdóval, zuhanyzófülkével, hűtőszekrénnyel felszereltek.  Szintenként 1-1 db teakonyha, 2-2 db leány és fiú mellékhelyiség található.

Társalgó, klubszoba, konditerem, 3 db tanulószoba, 2 db mosó- és szárítóhelyiség (mosó- és szárítógépekkel) biztosítja a hallgatók korszerű ellátását.

A Szarvasi Campus kollégiuma

(MATE Cervus Hostel „C” Szarvas)

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Cervus „C” Kollégiuma a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vízparti kisvárosban, Szarvason, a 44-es út mellett található, a Holt-Körös partján. A holtág kiváló lehetőséget kínál horgászatra, nyáron úszásra, sétahajózásra, illetve csónakázásra.

A négyszintes kollégium minden szintjén 11 apartman (apartmanonként 2 szoba és szobánként 3 ágy) található. A 6 fős apartmanok fiatalos berendezése mind a hallgatók, mind a pihenni vágyó vendégek igényeit kielégítik. Minden apartmanhoz két szoba, egy wc, fürdőszoba és kis konyha (hűtővel és főzőlappal) tartozik. A szobákhoz törülközőt nem biztosítunk. Az ajtók mágneskártyával nyithatók. Az épület egész évben fogad vendégeket. A kollégium sportegyesületek, csapatépítő tréningek, osztálykirándulások, családok, baráti társaságok elszállásolására is ideális megoldás.

Szolgáltatások:

    - társalgóban elhelyezett nagyképernyős televízió

    - pénzbedobós mosógép

    - internet hozzáférés, melyhez kábelt a portán kell kérni (korlátozott darabszámban) a kollégiumban wifi hálózat nem érhető el!

    - ATM bankautomata a főbejárat mellett

    - 24 órás portaszolgálat

    - horgászati lehetőség

    - saját stég a holtág partján

    - vízisport felszerelés kölcsönzési lehetőségek a városban

    - számos menüs étkeztetés a kollégiumtól 100 m-en belül

Látnivalók, programlehetőségek Szarvason:

     - Szarvasi Arborétum (http://pepikert.hu/)

    - Mini Magyarország (http://minimagyarorszag.hu/)

    - Történelmi Emlékút és Országközép (https://szarvas.kornyeke.hu/tortenelmi-emlekut-es-orszagkozep)

    - Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark (http://www.kmnp.hu)

    - Szarvasi Vízi Színház (http://viziszinhaz.hu/)

    - Városnéző kisbusz bérlés (https://www.korostourist.hu/view/kisbusz.php)

    - Szarvasi Tessedik Samuel Múzeum és Szárazmalom (https://szarvasimuzeum.hu/)

    - Szabaduló szobák (https://titkosszoba.hu/); (https://www.exitgames.hu/szarvas)

    - Sárarany Szalmaporta kézműveskedés (http://szalmaporta.hu/)

    - Mozi és színház (https://cervinushaz.hu/)

    - Sétahajózás a Katalin II sétahajóval (https://www.katalin2.hu/hu/)

                         és a Boglár sétahajóval (https://www.facebook.com/koroshajo)

    - Bérelhető kerékpár (https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szarvas-kerekpar.html)

    - Bérelhető SUP deszkák (https://www.facebook.com/superszarvas/)

Információ:

A Cervus Hostel recepcióján, a cervusc@uni-mate.hu e-mail címen, a 06 (66) 313-311-es telefonszámon vagy Futó Szilviától a futo.szilvia@uni-mate.hu​​​​​​​ e-mail címen.

Károly Róbert Diákotthon - Gyöngyös

A Károly Róbert Diákotthont új beruházás eredményeként 2006-ban vették birtokba a hallgatók. A Mátra lábánál a campustól mintegy 15 perc sétára elhelyezkedő diákotthon "A" és "B" épületeiben az 2-3 ágyas szobákhoz zuhanyzó és WC is tartozik. A "B" épület 2-3 ágyas szobái mosdóval felszereltek, közös zuhanyzókkal és mellékhelységekkel ellátottak. Összes férőhely: 436. Mindkét épületben az emeleteken közös teakonyha található. Az épületben 24 órás recepciószolgálat működik. A diákotthon "Gyöngyös, Kollégium" megállóval szerepel a Volánbusz járatok menetrendjében. A diákotthon egész évben kereskedelmi szálláshelyként is működik.

A Georgikon Campus kollégiuma

Pethe Ferenc Kollégium: A hétemeletes épület 430 fő elhelyezését biztosítja. A szobák háromágyasak, szobánként hűtőszekrény, fürdőszoba (WC, zuhanyzó, mosdó) található. Emeletenként konyha biztosít főzési lehetőséget, mosni pedig az aulában található mosókonyhában lehet. Az épületben étkezési lehetőséget biztosít a büfé és az étterem. A földszinten található a hallgatói élet központja, a BEXI klub. Autóval érkezők számára, parkolási lehetőség az épület előtt és mellett. Kerékpárok tárolása az épületen belül zárt (francia) udvarban lehetséges.

Georgikon Diákszálló: Az 1801-ben épült műemléképületben 42 fő elhelyezésére van lehetőség, apartman jellegű, 2-3 ágyas szobákban. Az apartmanokhoz fürdőszoba, WC és internetcsatlakozás is tartozik. Főző- és mosókonyha a földszinten található, parkolni pedig az épület mellett zárt udvarban lehet.

Új Kollégium, Kaffka Margit Kollégium és Csukás Zoltán Kollégium – Kaposvár

A hallgatók elhelyezésére a Kaposvári Campuson három épület áll rendelkezésre. Ebből kettő a Campuson található, ahol kétágyas szobákban valósul meg elszállásolásuk.

Az Új Kollégium, amelyben 348 férőhely áll a hallgatók rendelkezésére, összkomfortos szobái tusolóval és külön toalettel, valamint hűtőszekrénnyel felszereltek. A 313 férőhelyes Csukás Zoltán Kollégium minden szobája hűtőszekrénnyel és mosdókagylóval felszerelt, a folyosókon közös helyiségben található a zuhanyzó, mosdó és a wc. Emellett ebben az épületben kettő, az Új Kollégiumban pedig hat mozgássérült szoba került kialakításra, melyek összkomfortosak és az épületek megközelítésének akadálymentesítése is megvalósult.

A Kaffka Margit Kollégium a város szívében, a Rippl-Rónai Művészeti Karral egy épületegységben helyezkedik el, így elsősorban a művészeti képzésben résztvevő hallgatók számára nyújt elhelyezést. A 232 férőhelyes kollégiumban háromágyas szobák vannak kialakítva, mosdókagylóval és hűtőszekrénnyel, a vizesblokkok szintén a folyosókon közös helyiségben találhatók.

Mindhárom kollégium esetében kábeltévé, internet és wifi csatlakozási lehetőség áll a hallgatók rendelkezésére. A kollégiumokban számítástechnikai szaktanterem, mosókonyha, valamint emeletenként egy-egy konyha található, mely tűzhellyel és mikrohullámú sütővel felszerelt. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez további szolgáltatásokat biztosítunk, mint kondicionáló terem, szauna, közösségi programok, kirándulások. A hallgatók bizalommal fordulhatnak dolgozóinkhoz, akik biztosítják a kollégiumi élet zökkenőmentes működését.